Конкурсът се провежда за пръв път в Русия за своята над 60-годишна история

Конкурсът „Мис Вселена” се провежда за пръв път в Русия за своята над 60-годишна история. Латиноамериканската преса вече започна да прави прогнози извън скандалния списък.


Според журналиста Франсиско Саласар за първи път от началото на конкурса досега България има реални шансове да попадне в топ 15 на най-красивите жени на планетата. Това означава, че най-вероятно ще видим Венета Кръстева на финала.   


Пътят на 21-годишната Венета започна, когато през септември беше избрана на конкурс сред 29 други красавици. Преди това тя се е занимавала професионално с танци, обича да пише поезия и да плува. Освен това е преборила рак на гърдата и сега се посвещава да помага на други жени, диагностицирани с тежкото заболяване. Моделът е също и член на благотворителна фондация, която се грижи за бездомните животни.


Българка никога не е печелила конкурса Мис Вселена и никога не е стигала до първите 15. Страната ни участва за първи път през 1997 г.,  но от 2009 до 2012 нямаше български представителки. Имайки предвид историята на страната в конкурса, Кръстева не е сред фаворитите за победа, но според онлайн изданието „Латинос Пост”. Имаме причини да смятаме, че тази година нещата може да са по-различни.


По думите на организатора на „Мис Вселена” - бизнесменът Доналд Тръмп, шоуто в Москва ще се превърне в най-зрелищното събитие. В журито са включени куп знаменитости, сред които изпъкват имената на Стивън Тайлър, фронтмен на група „Аеросмит”, певеца Филип Киркоров, американската манекенка и телевизионна звезда Каръл Алт, известния японски майстор-готвач Шеф Нобу.