В престижната селекция зрителите ще видят лентата „Месо” на София Стойчева

В германската столица тази вечер се открива 29-ият Фестивал за късометражни филми „Интерфилм Берлин”. В три поредни дни той ще покаже български анимационни и игрални филми в програмата "Фокус България".

 

14 анимационни и 10 игрални късометражни филма са в програмата  „Фокус България” на 29-ия кинофестивал „Интерфилм Берлин”. Сред анимационните заглавия са получилият 15 международни награди филм „Фарът” на Велислава Господинова. Вторият ѝ филм „Кръвта” е в официалната състезателна програма и ще се бори за награда на фестивала.

 

В програмата с игрални ленти, озаглавена „Дивата компания”,  ще бъдат показани филмът „Сутрин” на Неда Морфова, взел наградата на „София филм фест” за най-добър късометражен филм, както и отличеният на много фестивали „Лошият заек” на тандема Димитър Митовски – Камен Калев. В Берлин публиката ще види и „Всичко за теб” на Тома Вашаров. В панорамата се представя добилият скандална известност филм с провокативното заглавие „Ботев е идиот” на Деян Барарев.

 

В престижната селекция е и късометражният игрален филм „Месо” на репортера на Новините на Нова София Стойчева. В лентата, участвала на фестивали в Китай и Швейцария, участват Владимир Карамазов, Ирмена Чичикова, Нина Димитрова и Латинка Петрова.