Бившият баскетболист бе отличен за цялостната си кариера

Бившият капитан на националния отбор и баскетболния шампион Лукойл Академик бе отличен със "Златен лъв". Наградата на преклуб "България" се връчва за цялостен принос към спорта на страната. 


36-годишният бивш играч е първият баскетболист записал трипъл-дабъл в турнира Улеб Къп, като това бе основният повод, заради който той да получи днешния приз.


Стойков е 14 пъти шампион на България - два пъти с Черно море и 12 пъти с Лукойл. Ръководството на тимът от Правец е подготвило изненада за бенефиса на големият варненец, но подробности за шоуто на 14 декември все още не се съобщават.  За сега е ясно единствено, че екипът с номера на Стойков ще бъде изваден от употреба и окачен на тавана в залата на шампионите. Бившият национал, който е единственият баскетбоист, с принос за 11-те поредни титли на Лукойл, коментира сегашното неубедително представяне на бившият му отбор.


Тодор Стойков сподели, че на този етап няма никакви амбиции или официални предложения за постове в Лукойл Академик. Той призова феновете да подкрепят българският шампион при утрешния му 6-ти мач от груповата фаза на Еврокъп, когато тимът приема Апоел Тел Авив от 18:00 ч. в Арена Армеец София.