Центърът на София ще е блокиран за автомобили

Три големи протеста се очакват днес в центъра на София. Студенти, синдикалисти и таксиметрови шофьори ще блокират центъра на града, за да изразят исканията си към управляващите.

 

Протестиращите срещу правителството студенти, синдикалисти и таксиметрови шофьори на практика ще обградят Народното събрание по обяд. В 11 часа, два часа след началото на работния ден за депутатите, студентите ще се съберат пред сградата на парламента. Очаква се отново да опитат да блокират възможните изходи и да попречат на депутатите да напуснат безпрепятствено сградата. Това означава, че протестиращи ще се разпределят пред централния вход на Народното събрание, от двете му страни и отзад, откъм храм-паметника „Александър Невски”. Искането - оставка на кабинета. 

 

Час по късно, в 12 на обяд, отново пред храм-паметника „Александър Невски” ще се съберат и таксиметровите шофьори, които искат от управляващите да се откажат от идеята си шофьорите в бранша задължително да имат професионална квалификация

 

Отново в 11 часа от централата на КНСБ тръгва протестно шествие, което ще премине през Министерството на здравеопазването, Министерския съвет и на практика ще се слее с антиправителствения протест пред Народното събрание. Синдикалистите искат от управляващите спешни промени в бюджета за догодина, с които да гарантират повече доходи за работещите и намаляване на безработицата. 

 

Заради протестите, чийто край е неясен, центърът на столицата ще остане блокиран за автомобили.

 

Обстановката пред Парламента в 9:20Към 9 часа протестиращи пред Народното събрание няма. Ситуацията е спокойна

 

Събрали са се обаче малка група хора, които подкрепят правителството. Те са симпатизанти на БСП и ДПС, както и представители на техните младежки формации. 

 

Депутатите влизат лесно в Народното събрание.  

 

Как ще преминат протестите - гледайте на живо по Нова телевизия от 11:30 часа!