Звездата на американските ски е ударили отново дясното коляно

Контузията на олимпийската шампионска Линдзи Вон след нейното падане на тренировка във вторник се оказа по-тежка от очакваното и участието на скиорката на Олимпийските зимни игри в Сочи изглежда застрашено.


Направените тестове показаха, че американката е увредила същото дясно коляно, на което претърпя операция преди месеци. Тя е получила частично разкъсване на предна кръстна връзка, растежение, както и натъртване на рамото от падането.
 

Четирикратната носителка на Световната купа се подготвяше за състезанието в Бийвър Крийк, което трябваше да бъде нейно първо след дългото лечение, последвало операцията на коляното през февруари.
 

Засега оперативна намеса не се предвижда, като Вон ще бъде подложена на активна рехабилитация в следващите дни, след което ще стане ясно дали възстановяването върви добре и тогава ще може да се говори за евентуална дата за завръщането и на пистата.
 

Лекарите не са единни в прогнозите си, като много неща зависят от това кога ще спадне оттокът на крака на скиорката и как ще реагира тя на терапията, като мненията варирарат от завръщане след месец, до възможна нова операция.
 

Вон се надяваше да запише няколко участия за световната купа и да бъде в максимално добра форма за Олимпийските игри в Сочи, започващи на 7 февруари, но сега плановете и претърпяха сериозен удар.