Според нея това е репресия срещу „Атака” и опит партията да бъде обезглавена

„За лека телесна повреда не може да се иска имунитет”, заяви в предаването „На светло” депутатът от „Атака” Магдалена Ташева. 

 

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на лидера на „Атака” заради скандал на летището във Варна. Според прокуратурата Сидеров извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, причинил е лека телесна повреда на полицай, който е изпълнявал служебните си задължения.

 

Дори и да има синина 5 на 7 милиметра, не може да се иска имунитет. За лека телесна повреда става по реда на някакво частно производство. Полицаят трябва да представи частна жалба и въз основа на нея да се заведе следствие и пак не може да се иска имунитет”, коментира депутатката от „Атака”.

 

Според нея това е репресия срещу „Атака” и опит партията да бъде обезглавена. 

 

 „Става въпрос за създаване на много опасен прецедент”, смята Ташева.

 

Тя отхвърли вероятността инцидентите с „Атака” в последно време да са сценарий на партията, за да привлече вниманието преди евроизборите.  

 

Магдалена Ташева в защита на Волен Сидеров

Относно скандала във Варна Магдалена Ташева заяви, че нагрубената Стефани дьо Мартие е „предпоследната преди домакинката”. 

 

„Отговаря всъщност за координацията при изучаването на френски език. Тя не е дипломат”, заяви Ташева.

 

„Тя трябваше да се представи като културен аташе или посланичка, за да може да се припише на Волен по-тежко закононарушение или деяние”, заяви депутатката. 

 

Според нея няма друга партия последните 50-60 години, която да е „страдала толкова от полицейско насилие”.

 

Ташева изрази мнение, че всичко това е запланувано и изпълнено от политическите им противници в лицето на ГЕРБ. 

 

„Имат ресурса да разбият главата на един народен представител и никой да не е отговорен, да късат нашите билбордове”, заяви Ташева. 

 

Цялото интервю гледайте в двете видеа!