Жителите на селото обаче не вярват, че това ще даде резултат

Полицейски акции и система за видеонаблюдение обещаха на жителите на село Малорад, където хората ежедневно стават жертва на посегателства и кражби. Жителите на селото обаче не вярват, че това ще даде резултат.

 

Потърпевши откровено разказват за страховете си. Една жена пострадала от побой и след това запалили имота ѝ, а друга и днес живее в страх след като загубила съпруга си.

 

Всеки в Малорад има поне една такава история. На една улица живеят само две възрастни жени. Краде се всичко – от тухли до рекордоман, че даже и лампите на уличното осветление. Боян Милчев опитал да се предпази от крадци с висока тухлена ограда. „Купих този имот и иззидах ограда. На другия ден – оградата я нямаше”, казва той.

 

Крадците са задигнали всичко и от съседната къщата, откраднали вратите на гаража и сега го разрушават, за да вземат тухлите. Разбили и другата, въпреки, че е със СОТ. На трета пък взели керемидите.

 

Хората смятат обаче, че крадците все пак ще остават ненаказани, защото, както целия бит тук, така и кражбите са на ниска стойност и обикновено съдът ги намира за маловажни.

 

Репортер: Румяна Попова