Ще участват и служители на дирекция "Специализирани полицейски сили"

Намеренията на МВР да фокусира усилия върху районите и населените места с високи нива на битова престъпност ще се материализират в понеделник. Специализирана полицейска операция, разпоредена от главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, започва на 10 февруари на територията на цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Акцията е във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност след зачестилите случаи на грабежи и кражби на имущество от жители на малки и отдалечени населени места, уточняват от Вътрешното министерство. В нея ще участват служители на дирекция "Специализирани полицейски сили" при ГД "Национална полиция" и на областните дирекции на МВР страната.

 

В четвъртък директорът на ГД "Национална полиция" главен комисар Тодор Гребенаров обяви, че след анализа на риска по противодействие на престъпността в малките населени места, МВР ще концентрира сили и средства в 15 области, в които е отчетена по-висока степен на опасност от извършване на посегателства.

 

"Целият ресурс на жандармерията ще участва пряко в осигуряване на охраната на обществения ред по компетенция в малките населени места. Ангажиментът на дирекцията ще бъде пряко с областните дирекции на МВР да подсигурят необходимия обществен ред”, поясни Гребенаров.