Националната гвардейска част се превърна в основна атракция на парада

Наскоро Националната гвардейска част се завърна от Германия, където подобно на Гвардейския духов оркестър се превърна в основна атракция на Международния музикален парад.

 

От 2002-ра година насам Германия е домакин на един от най-силните музикални паради в света. Тази година участваха 25 оркестъра с 31 фестивални представления и около 2400 музиканти. За втори път имахме възможността Националната гвардейска част да участва с гвардейски представителен духов оркестър, както и една рота. Събитието се проведе от 7 до 9 февруари в три различни града в Германия, където ротата участва с пет представления. Този спектакъл е въведен през 2003 г.”, каза командирът на Националната гвардейска част полковник Боян Ставрев.

 

Нашите момчета представиха по един изключително достоен начин както българската армия, така и нашата страна. Самите организатори на фестивала споделиха, че нашите гвардейци са няколко степени по-добри от техните. Това е една от причините ние тази година да сме поканени за втори път. Тъй като ние участвахме с гвардейския представителен духов оркестър в различни градове в Германия, организаторите поканиха главния диригент на българската армия майор Ради Радев да бъде главен диригент на музикалния парад през 2015 година”, допълни той.

 

Вижте повече по темата във видеото.