Софийският апелативен съд измени мярката му за неотклонение и да го прати под домашен арест

Октай Енимехмедов напусна Централния софийски затвор минути след 16:00 часа днес. Той не пожела да разговаря с журналисти, но обеща, че ще дава интервюта. На въпрос на Нова телевизия дали се готви за политическа кариера, Енимехмедов каза категорично "Да".

 

Има много неща, които тепърва ще кажа”, заяви Енимехмедов. Пуснаха Енимехмедов под домашен арест

 

След година и половина зад решетките, нападателят на Ахмед Доган ще се прибере у дома, но няма да има право да напуска апартамента си. Софийският апелативен съд е решил в закрито заседание да измени мярката му за неотклонение и да го прати под домашен арест.

 

Мотивите на съда за това решение не са ясни, но не закъсняха първите реакции.

 

Лютви Местан за изменената мярка на Октай Енимехмедов"Нашите членове и симпатизанти са тотално разочаровани. Утехата е, че прокуратурата протестира това решение. Делото не е приключило", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан. 

 

Решението на съда идва само две седмици, след като Октай Енимехмедов беше осъден на три години и половина затвор за закана за убийство към почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. 

 

На 19 януари миналата година по време на национална конференция на ДПС, Октай Енимехмедов се качи на сцената, насочи газов пистолет към главата на Ахмед Доган и опита да стреля с него.