Социалистите ще се явят на вота с амбиция да бъдат първа политическа сила

Българската социалистическа партия представи на пленум листата си за евроизборите, която ще води председателят на партията и президент на ПЕС Сергей Станишев, както вече съобщи Нова ТВ. На второ място е евродепутатът Илияна Йотова.

 

Следващите кандидати за членове на Европейския парламент са Георги Пирински, Петър Курумбашев, Достена Ангелова-Лаверн, Светлина Йолчева, Евгени Кирилов, Александър Симов, Андрей Пантев, Ия Петкова-Гурбалова, Пламен Чернев, Стоян Ташков, Наталия Стоянова-Петрова, Катя Колева, Момчил Неков, Николай Джагаров, Николай Тишев.

 

Приемам доверието, което получих за моето водачество, като подкрепа за осъзнаване на значението на тези избори”, заяви Станишев, цитиран от агенция „Фокус”. Лидерът на българските и европейските социалисти изрази задоволство от състава на партийната листа:

 

Заставаме зад една политика – на европейските, българските социалисти, за промяна в Европа, за промяна в България. В листата има ясни и категорични представители, лица на БСП, които са се доказали със своите последователни позиции, има много представители на гражданското общество”, посочи той.

 

Сергей Станишев отбеляза също, че е поканил лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за политически дебат, на който избирателите да чуят „какви идеи имаме, какво ще правим за България в Европа, как ще го правим”.

 

Предлагаме по-демократична и свободна Европа и ще следваме тази политика, каквито са и приоритетите на БСП за тези избори”, заяви Станишев, предаде БГНЕС. По думите му европейският вот ще бъде натоварен с друг смисъл във вътрешнополитически план: „Хората трябва да си отговорят дали искат завръщането на предишните четири години, или искат тази промяна, която започнахме – да живеем в свободна и социална перспектива, с възможности за всички хора”.

 

Лидерът на БСП подчерта, че Столетницата има амбицията да бъде първа политическа сила и ще работи за това, а броят на евродепутатите ще зависи от избирателите.