Tова е варненският бизнесмен Борислав Манджуков

39-годишен мъж беше застрелян до жилищна сграда край столичния булевард „България” късно вечерта. Tова е варненският бизнесмен Борислав Манджуков.


Името му нашумя през лятото на 2012 г., когато МВР разби престъпна група за незаконен трафик на цигари. Той беше арестуван в София в акция, наречена „Цигараджии". При тогавашната акция бяха задържани още шест души.


Съседите на убития отказаха да коментират случаяСпоред обвинението Манджуков е бил част от организирана престъпна група, занимаваща се с нелегален трафик на цигари. Смята се, че тя е реализирала контрабанда на 22 къса, с което са нанесени щети на бюджета за над 8 млн. лева.

 

Манджуков е участвал в над 20 фирми, собственик на чейндж бюра, на чалга заведения, разследван е за ДДС измами и за контрабанда на цигари.

 

Районът около мястото на инцидента е отцепен от полициятаРайонът, в който е извършено убийството, продължава да е отцепен. Полицията прави втори оглед на мястото на престъплението. 

 

Убитият е бил близък с волейболиста Любо Ганев и дори в понеделник е трябвало да ходят заедно на кино. Ганев обаче отказа да се включи с коментар по темата.