Зам.-председателят на НС заяви, че "Коалиция за България" играе за победа на евроизборите

"Да поискаме импийчмънт на президента Росен Плевнелиев е една евентуална и възможна стъпка, след като Конституционният съд се произнесе по жалбата, която сме подготвили против указа на президента, с който назначи Централната избирателна комисия".
 
Това обясни зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова по време на гостуването си в „Здравей България” пред водещата на прогнозата за времето Никол Станкулова, която влезе в ролята на водеща, след като Ани Цолова и Виктор Николаев изчезнаха. 
 
По-късно стана ясно, че това е първоаприлският поздрав към Мая Манолова от екипа на сутрешния блок на Нова ТВ. 
 
Да запазите чувството си за хумор, знаем, че сте от политиците, които го имат”, пожела водещият Виктор Николаев на Мая Манолова.
 
Във връзка с подготвената конституционна жалба срещу указа на президента, зам.-председателят на НС обясни, че това е една „логична стъпка”, която изисква „почтеното и отговорно поведение на парламента”, за да бъде преодоляна една несправедливост. 
 
Президентът ощети ДПС, като й открадна един полагащ й се член, с цел да угоди на партията, която го е излъчила”, припомни Мая Манолова и допълни, че е време Росен Плевнелиев да си понесе отговорността, тъй като по нейни думи той не е издържал поредния тест на почтеност и демократичност. 
 
На въпрос относно кафето” на ДПС и ГЕРБ и тази политическа линия, която се е оформила, червеният депутат бе категоричен, че приема тази интерпретация „първоаприлски” и допълни: 
 
ДПС не са политическа сила, която би променила позициите си след един разговор на кафе”.
 
Мая Манолова подчерта, че ЦИК работи. В „Здравей, България” тя представи бюлетината за евроизборите. Стана ясно, че от ляво ще се стоят партиите и коалициите, а отдясно се намират квадратчетата за отбелязване на преференциалния вот, в случай че не искаме гласът ни да се отчете за водача на партията.
 
На въпрос дали няма да има объркване какво попълваме вляво и какво вдясно, Манолова категорично отвърна: „Нека не подценяваме интелигентността на избирателите”
 
Отбелязването ще става с хикс (Х) или с чавка (V). Квадратчетата с номерата не може да се заграждат с кръгче.
 
Бюлетините за евроизборите ще се печатат от печатницата на БНБ, както и от други печатници, които са лицензирани да печат ценни книжа. 
 
Мая Манолова обясни, че уникалният номер на всяка бюлетина ще бъде премахван преди да отидат в избирателните секции, за да се гарантира неприкосновеността на вота.
 
„Ние играем за победа на тези избори, заключи зам.-председателят на НС.
 
Целия разговор с Мая Манолова в „Здравей, България” гледайте във видеото.