Двете ходят по мъките от една година и търсят лек за рака

Отчаяна майка се опитва да помогне на болната си от рак дъщеря и твърди, че лечението на детето й е започнало с лекарска грешка.
 
Трогателното обаждане на Надка Маринова в сутрешния ни блок „Здравей, България” ни накара да се запознаем с историята на 38-годишната й дъщеря Мина. Мина разбрала за болестта си – рак на шийката на матката, преди малко повече от година. Лекарка в Бяла, Русенско, препоръчала колегите си в Плевен. Именно там оперирали Мина. 
 
„Д-р Горчев ме оперира първия път. Казаха, че всичко е наред. Изследванията бяха много добри, казаха, че е първи стадий, което е много добре”, разказа младата жена. 
 
Случил се е обаче неочакван обрат. Само след два месеца здравето на Мина се влошило и трябвало да бъде оперирана пак. В Плевен друг лекар обяснил, че още след първата операция е пропусната допълнителна терапия. 
 
„Впоследствие се оказва, че като не ми правят лъчетерапия и химиотерапия, то просто си работи това нещо и ме оперират втори път след 3-4 месеца вече”, обясни жената.
 
Мина потърсила помощ в русенската болница. По думите на майка й Надка всички лекари питали Мина защо не са й назначени химиотерапия и лъчетерапия.
 
„Тези въпроси тя ги задава на д-р Тошев и проф. Горчев. Аз когато я попитах: „Какво ти отговориха, майко?” И тя казва: „Нищо, майко, замълчаха си без да кажат абсолютно думичка”, разказва през сълзи майката на Мина.
 
Мина е изключително борбена жена и иска да се пребори с болестта. Има две деца, при които очаква да се върне. Те и роднините й са готови на всичко, за да спасят младата жена.
 
Майка й търси лек или чудо, за да спаси детето си. Готова е на всичко, за да намери помощ. Надка Маринова няма сили да се справи сама с битката срещу рака на детето си, затова използва камерата на Нова телевизия, за да попита управляващите защо не лекуват раково болните.
 
Повече гледайте във видеото.
 
Репортер: Олга Василева