Температурите ще са между 10 и 15 градуса

Към 6:30 часа облачността е значителна и вали на много места в Западна и Централна България.

 

През деня ще остане предимно облачно, ветровито и хладно. Валежите от западните и централните райони на страната постепенно ще се изнесат на изток и вечерта вече ще вали само по морето. Привечер от запад и облаците ще се разкъсат и намалеят.

 

Температурите сутринта са в интервала от 4 до 9 - 10 градуса, а следобед ще бъдат между 10 и 15, във Видин - до 17 градуса, а в София - около 9. 

 

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1400 метра - от сняг. По-значителни количества се очакват в Рило-Родопската област и Стара планина. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури по върховете ще се понижат и ще са от минус 6 до плюс 1 градуса.

 

В петък ще остане хладно и ветровито и с прекъсвания ще продължи да превалява. В събота сутринта ще има условия за слани. През деня ще се затопли и ще е слънчево с повече облаци на изток. В неделя ще е слънчево и по-топло. В понеделник и вторник повишението на температурите ще продължи. Следобед над планините ще има купести облаци и краткотрайни дъждове.