Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните ще достигнат 11-16 градуса

През нощта преваляванията ще спрат. Утре ще е малко по-топло от днес, следобед отново се очакват валежи. Атмосферният фронт, който донесе захлаждането и валежите у нас, сега е над Източните Балкани и ще забави движението си на изток.

 

У нас преди обед облаците временно ще се разкъсват, но следобед над по-голямата част от страната ще е облачно и мрачно. Очакват се слаби, но продължителни валежи, особено в Дунавската равнина и Предбалкана. В Рило-Родопския масив - над 1500 метра, ще превалява сняг. Вятърът ще е слаб, а в северозападните райони умерен от запад. 

 

Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните ще достигнат 11-16 градуса, като в местата с валежи ще е по-хладно. 

 

В планините ще е облачно, мъгливо и студено. На 2000 метра се очакват най-много минус 2 градуса, а на 1500 - около плюс 2. С прекъсвания ще превалява дъжд и сняг. По-интензивни ще са валежите в Рила, Пирин и Централна Стара планина.

 

Най-много облаци в Европа утре се очакват на Балканите. Макар и бавно, температурите там ще се повишават. По-чувствително ще се затопли от началото на следващата седмица. 

 

В събота у нас отново ще е облачно и следобедни валежи, но ще се затопли още малко. В неделя облаците чувствително ще намалеят. Краткотрайни валежи ще има само в Източна България. В понеделник, вторник и сряда ще има повече слънце и доста по-високи температури. Само в планините са възможни слаби валежи.

 

Пролетта уверено настъпва и в село Островче, Разградско, откъдето е и снимката на зрителка на Нова телевизия. Очакваме да споделите вашите актуални снимки и видеоматериали в "Моята новина"

 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.


Вече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони.

 

Актуалната информация за пътните и атмосферни условия можете да получите в реално време на Kamerite.bg.