Вътрешният министър бе изслушан при закрити врата в парламента

Тежки политическо криминални обвинения между власт и опозиция приключиха с изслушване на вътрешния министър Цветлин Йовчев при закрити врата в парламента.


Поводът той да бъде извикан от депутатите стана декларация на БСП по скандалите от изминалите седмици, свързани с операция "Кокаинови крале", общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев и полицейската акция в столичната община.


Заради тях от БСП сравниха бившите управляващи с престъпници. МВР шефът пък призна, че на този етап разследването не разполага снова информация по случая.


„Това, което казах, ще го повторя. Всички действия по отношение на офиси и фирми… са напълно основателни. Иначе можеше да ни обвинят, че не сме си свършили работата. А съдът казва кой е виновен”, обяснява Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи.


„Имало е проверка на тази фирма, разпоредена от Йорданка Фандъкова. Прокуратурата се е произнесла с отказ за образуване на досъдебно производство. Действително опорните точки могат да послужат за внушения, затова и беше разигран този театър”, твърди Цветан Цветанов, бивш министър на вътрешните работи.