Драмата се е разиграла в присъствието на двете деца на семейството

Жестока трагедия разтърси Враца. Мъж уби съпругата си пред двете им малки деца, а след това се опита да се самоубие. Какво е провокирало крайните му действия - Десислава Георгиева търси отговор на този въпрос.


Основната версия за това, което се е случило е болезнената ревност на военнослужещия. Двамата съпрузи били разведени, но се събрали да живеят отново заедно. Често са се карали. Така станало и във вторник вечер, когато съседи станали неволни свидетели на поредната шумна свада.


Сигнал в полицията подава братът на Валери Калчев – Мариян минути след 8 сутринта в сряда. С последни сили Валери му звъннал по телефона, за да признае, че е убил съпругата си Клавдия и е прострелял себе си. Мариян е и първият човек, който вижда окървеното тяло на брат си в коридора, а на снаха си – в банята.


„Нищо не съм разбрала. Полицаите докараха децата в дома на сестра й. Тя ми се обади”, обяснява Маргарита Каменова, майката на Клавдия.


Разследването се поема от военна полиция, която ограничи достъпа до входа и отказа коментар. Съседите бяха единствения източник на информация. По думите им причината за кървата драма е ревност.


Съвсем скоро на Валери му е правен психопортрер, но не са констатирани никакви отклонения от нормата. Всички в поделенията в Долна Митрополия, в което той е служил, са потресени.
Простреляният военен е в болница с тежки наранявания на лицето.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортери: Десислава Георгиева и Румяна Попова