Валери и Клавдия са живеели на съпружески начала, тъй като двамата се развели преди време

Жестока трагедия разтърси Враца. Мъж застреля съпругата си, а след това е опитал да се самоубие. Драмата се е разиграла пред очите на двете им малки деца. 

 

Валери Калчев и съпругата му Клавдия вчера се скарали, твърдят съседи. Рано тази сутрин блокът осъмнал с нова трагедия. Чули се два изстрела и хората разбрали, че Клавдия е била застреляна. 

 

От часове полицията извършва оглед

 

Семейството е било особено, не е контактувало с много хора. Страшното е, че това убийство е било извършено буквално пред очите на двете деца – едното на година и осем месеца, а другото - на 5 години. Хората са потресени и разказват, че Валери много ревнувал съпругата си. Най-вероятно това е причината за убийството. По-късно вероятно е изпитал угризения на съвестта и опитал да се самопростреля. В момента мъжът е в болница. 

Той беше много особен човек, може би от мисиите, на които е бил
- Съсед на Валери

 

В никакъв случай не може да се говори за финансови проблеми. По-скоро те са семейни. Валери и Клавдия са живеели на съпружески начала, тъй като двамата се развели преди време. Решили отново да заживеят заедно, за да отглеждат децата си. 

 

В момента децата са при близки. По наша информация те са при майката на убитата Клавдия. Според експертите от Агенцията за закрила на детето децата се чувстват добре и към настоящия момент няма да се предприемат конкретни мерки. Ще бъде обсъдено с бабата и дядото какво да се прави с децата оттук нататък.

 

Репортер: Румяна Попова

 

Още по темата и живо включване от Враца очаквайте в Новините на Нова в 19.00 часа