Пламен Петров остава в ареста с най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража

Бащата, който уби 7-годишната си дъщеря, остава в ареста с най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Пламен Петров е признал, че е пребил дъщеря си в изблик на ярост и е казал, че съжалява. А докато той беше изправен пред съда, психолози започнаха работа със съучениците на малката Пламена. 

 

Един буквар и няколко непрочетени изречения са причината 7-годишната Пламена да бъде убита с юмруци от баща си. 40-годишният мъж признал, че се опитвал да накара дъщеря си да чете, а тя отказвала. Това отключило агресията.

 

На Пламен ще бъде направена и психиатрична експертиза, която да покаже какво е състонието му. Той не отрича вината си и е съгласен с решението на съда, че е опасен за обществото и заслужава да остане за постоянно в ареста.

 

Майката на децата му Деница разказа, че това не е първият изблик на агресия от страна на Пламен. Самата тя страдала от психически и физически тормоз през целия им брак.


„Отидох в полицията и им казах, че искам всичко това да се разбере. Истината да излезе наяве за това детенце защо е починало. Искам”, обяснява Деница Атанасова.


След убийството на 7-годишната Пламена, майката – Деница е изявила желание да поеме грижите за другата й дъщеря от Пламен - 4-годишната Десислава.


„Питайте психопата, питайте и съда, защо това е дете е при него, при психопата, аз не определям законите. А относно полицията тя е длъжна да вземе мерки, а не да каже, че не се меси в семейни проблеми и да стане по-сериозно и тогава да се набъркат”, заяви Деница Атанасова.


Сега, освен полиция и социални работници, в случая се намесват и психолози. Те работят със съучениците на убитата Пламена. Опитват се да ги успокоят и да им помогнат да преодолеят шока от втория смъртен случай на дете от това училище.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортери: Надя Ганчева и Олга Василева