МВР отчитат повече чужди туристи и по-малко кражби и инциденти с тях по зимните ни курорти

Засилват сигурността по летните курорти. МВР ще командирова повече полицаи и преводачи по Черноморието, за да гарантира спокойна почивка на чуждите туристи. Вътрешният министър Цветлин Йовчев увери посланиците, че няма опасност за сигурността на тези, които ще пристигнат у нас през летните месеци.
 
Рисковете от престъпления и телефоните за контакт при опасност ще бъдат обобщени в специални брошури, които хотелиерите ще раздават на чуждите си гости това лято. Камери и полицаи от цялата страна ще следят за реда около местата, където се настаняват най-много чужди туристи. Под лупата на униформените ще бъдат и разпространители на наркотици. 
 
„Предприемат се конкретни мерки за събиране на изпреварваща информация за групи, които са извършвали или се канят да извършват престъпления. Ще следим контингента”, обясни вътрешният министър.
 
Към морските ни курорти ще бъдат командировани и преводачи, които да помагат на изпаднали в беда чужденци, включително и на самите полицейски патрули по време на дежурствата им.
 
От МВР отчетоха повече чужди туристи и по-малко кражби и инциденти с тях по зимните ни курорти тази година.