Пострадалият е освидетелстван от съдебен лекар в „Пирогов”

Пред централата на ГЕРБ днес беше нападнат и бит без причина член на МГЕРБ. Младежът е пострадал и е освидетелстван от съдебен лекар в "Пирогов", предаде БГНЕС.

 

За инцидента съобщиха от партията, и осъдиха нападението с декларация: "ГЕРБ категорично осъжда бруталния инцидент на насилие, с който започна предизборната кампания. Тревожно е, че потърпевшият е бил проследен на излизане от главния вход на централата на партията и нападнат в гръб, без да е осъществен какъвто и да било вербален контакт с него от страна на нападателя. Поради това считаме, че инцидентът е предварително подготвен и зад него стоят единствено политически мотиви".

 

От партията на Борисов настояват МВР незабавно да разследва инцидента и да разкрие кои са поръчителите на нападението, както и мотивите за извършването му. "Призоваваме министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР да предприемат категорични действия за гарантирането на сигурността на гражданите и опазването на реда в страната по време на предизборната кампания. В същото време изказваме благодарност към служителите от 4 РПУ в София, които незабавно задържаха извършителя на нападението", се казва в декларацията.

 

"Днешният инцидент обаче е поредният категоричен пример, че правителството и в частност ръководството на МВР не се справят с гарантирането на сигурността в държавата, въпреки шумно рекламираните от тях успехи в борбата срещу организираната и битовата престъпност. За нас окървавяването на предизборната кампания е не само атака срещу ПП ГЕРБ, но и пореден опит българските граждани да бъдат отвратени от политическия процес и по този начин да бъде намалена още повече избирателната активност в деня на вота", заявяват от ГЕРБ.

 

От партията призовават всички участници в европейските избори да се разграничат от днешния инцидент и да осъдят всички подобни действия.