Две от колежките на акробатката са с наранявания на гръбначния стълб

Лекарите от болницата в Провидънс, където са настанени ранените при инцидента по време на цирков номер акробати, сред които и българката Виктория Медейрос, дадоха повече информация за тяхното състояние. Две от момичетата са с наранявания на гръбначния стълб. След поредна операция на Виктория е поставена метална шина в областта на врата. Тя преживя три хирургически намеси, но нейният съпруг и медиците казват, че ще се възстанови напълно.

 

"Благодарни сме, че към този момент нито едно от нараняванията не е животозастрашаващо", каза директорът на здравното заведение д-р Тимъти Бабинеу

 

След общо 17 операции на осемте момичета за последните три дни, четири от тях остават в сериозно състояние и не е ясно дали някога ще ходят отново след този инцидент по време на представление на "Ринглинг брадърс" в Провидънс.

 

"По-тежко ранените бяха приети в нашето отделение и бяхме доста заети. Две от пациентките имаха хипотения и бяха доста зле, с риск за живота им. Те получиха незабавно нашето внимание", добави хирургът д-р Дайвид Харингтън.

 

Българката Виктория Медейрос претърпя три операции и засега остава в сериозно състояние. Неотлъчно до нея е съпругът й Андрей: „Тя е по-добре с всеки изминал ден... става все по-силна. Ще се възстанови от операцията. Сложиха й метална шина във врата. Белегът ще остане, но тя ще се оправи”, каза той.

 

Според разследващите платформата, на която момичетата висят само на косите си, се срутила след като карабинерът, който я държи, се счупил на три. Въпреки падането от 10 метра лекарите казват, че момичетата ще се възстановят. Две от тях са вече изписани. А медиците са впечатлени от силата на духа им.

 

Информация на Ясен Дараков