Община Несебър позволява на компанията да извършва наказателна дейност без надзор

За незаконно или полузаконно вдигане на автомобили в Слънчев бряг, и то с благословията на общината, ни сигнализира наш зрител. Той споделя, че автомобилът му е бил вдигнат от частна фирма, която обаче поне по документи твърди, че нарушението и вдигането на колата е извършено от служители на община Несебър със служебен автомобил. От администрацията обаче твърдят, че нямат нищо общо със случая.

 

Преди броени дни Ивелина Цветанов паркира автомобила си на улица в Слънчев бряг. Твърди, че не е видяла знаци, които да забраняват престоя. Минути по-късно колата ѝ изчезва. Оказва се, че е закарана на частен наказателен паркинг.

 

Там искат на Ивелина 52 лв., за да и освободят колата. Дават ѝ протокол, на който няма почти никакви подробности - какво е нарушението, къде е направено и на какво основание е вдигната колата. Посочва се само, че нарушението е констатирано от служител на община Несебър, а колата е вдигната с общински паяк.

 

Изпращат Ивелина да се жалва в общината. Там обаче вдигат ръце - обясняват ѝ, че те не контролират дейността на фирмата. Просто имат договор с нея, да вдига коли в този район на Слънчев бряг.

 

Всъщност, оказва се паяка е частен, а служителят е на общината младо момче, облечено спортно и с джапанки. Какъв точно - никой не казва.

 

От обясненията на фирмата, която извършва наказателното репатриране става ясно, че Ивелина наистина е нарушила закона - влязла е в насрещното и затова не е видяла знака за забранено паркиране.

 

Въпросът обаче е защо община Несебър дава право на частна фирма да извършва административно-наказателна дейност и освен всичко не я контролира. Отговор, който ще продължим да търсим в Новините на Нова.

 

Очакваме и Вашите сигнали за подобни нередности в рубриката „Моята новина”!