Влади Въргала: Не защитаваме само бизнесмена Василев, а една позиция

Спортисти и актьори се обявиха в защита на Цветан Василев на пресконференция вчера. Сред тях са треньорът по баскетбол Тити Папазов, актьорът Влади Въргала, певиците Николина Чакърдъкова и Силвия Кацарова и актрисата Аня Пенчева. 

 

Веднага последваха коментари, че те са се продали и че Василев е подпомагал по един или друг начин дейността на всеки един от тях поотделно.

 

"Споменават се само разпознаваемите имена, но се обадиха и много професори, академици, математици. Има хора от всички сфери на социалния живот”, поясни в "Здравей, България" Влади Въргала.

 

"Не защитаваме само бизнесмена Василев, а една позиция. Не става дума за Пеевски и Василев, а за един фундамент в държавата, защото Делян Пеевски се оказва една фигура, недосегаема от общественото настроение. В момента се касае за нещо, което е катастрофално”, на мнение е актьорът.

 

Той обясни, че инициативата е започнала, защото държавата е абдикирала

 

"Дори и по този казус, който не се отнася само до Пеевски и Василев, тя не се произнася. Знаете ли колко вложители в момента седят пред банките и треперят. Живеем в едно страшно разделно време", допълни Влади Въргала.

 

Според него излиза, че Делян Пеевски, за когото не се знае нищо конкретно, е много по-силен от Цветан Василев, за когото се знаят толкова много неща.

 

По думите на Тити Папазов Цветан Василев е помогнал на много хора от бизнеса, културата и спорта.

 

"Ненормално е поведението на държавата и липсата й на реакция. Това, което се случва между тях, за съжаление рефлектира върху живота в нашата държава”, коментира Папазов. Според него Цветан Василев е бизнесмен, който много добре управлява банката си.

 

Повече - във видеото.