В 16.00 часа бе възстановено захранването и на последния аварирал извод средно напрежение

"Гръбнакът" на електроразпределителната мрежа, захранваща района на най-силно пострадалия от вчерашната буря квартал „Аспарухово”, е възстановен.

 

В 16.00 часа бе възстановено захранването и на последния аварирал извод средно напрежение във варненски квартал, съобщават от „ЕНЕРГО-ПРО”. Към 9.00 часа тази сутрин, в резултат на стихията, извън строя бяха 14 извода средно напрежение, захранващи над 16 000 клиенти в кварталите „Аспарухово”, „Галата”, вилните зони „Боровец” и „Ракитника” и село Долище. 

 

Захранването по всички електропроводи средно напрежение в района е възстановено. Отделни трафопостове продължават да са без захранване, тъй като все още са наводнени. Работи се за осигуряване на захранване по алтернативни схеми от съседни трафопостове на клиентите.

 

Повредите в района са стотици, тъй като вода, кал и отломките са залели и повредили разпределителни касети и електромерни табла, сред които има деформирани и сериозно увредени, а други продължават да са под вода, което прави невъзможно тяхното поставяне под напрежение до пълното оттегляне на водата и изсушаване.