Противоборството е икономическо, политическо и личностно

Че върви задкулисие, ние го усещаме.  Въпросът е има ли сила, която да го спре, преди катастрофата”. Това заяви в „Здравей, България” бившият шеф на Шести отдел в Шесто управление на ДС Димитър Иванов в коментар на обществените процеси напоследък. По думите му в момента се наблюдава противоборство на икономическо, политическо и на личностно равнище:

 

„Получава се една пирамида, която е съвсем научно обоснована. Очевидно е, че икономическите интереси, които са в основата, гравитират около Делян Пеевски и Цветан Василев. По-интересното е, кое наруши баланса в техния тандем.

Още по темата

 

Според Иванов въпросът е философски – дали парите могат да бъдат крайна цел или са средство за постигане на крайни цели, включително с обществен характер: „Парите в случая станаха крайна цел. Двамата господа решиха, че който владее паричните потоци, на него му се полага да определя дневния ред на обществото”.

 

„Не изключвам Пеевски да е искал да бъде вицепремиер, а Василев, в отговор на това, да е поискал да стане министър”, каза още Димитър Иванов в коментар на твърденията на социалиста Антон Кутев, че изборът на Пеевски за шеф на ДАНС е бил вариант „Б”. Вариант „А” бил той да бъде вицепремиер и вътрешен министър. Според Иванов на Кутев не му отива да хвърля такива бомби: „Той е бил там, участвал е във вземането на решенията и сега да говори такива неща… не съм съгласен”.

 

Всяка битка приключва с щети и за двете страни. Затова лошият мир е по-добър от всяка война. Надявам се разумът да надделее, а премиерът и финансовият министър да застанат на страната на обществения интерес”, заяви също Иванов.

 

„Познавам и Василев и Пеевски и имам висока оценка за техните лични качества. Те са гъвкави, могат да направят крачка назад, могат да признаят грешката, могат и да се извинят. Не става дума за връщане назад, а всеки да си поеме отговорността пред обществото, пред българския бизнес”, посочи бившият шеф на Шести отдел на ДС.

 

Димитър Иванов коментира и случая със съдия Веселин Пангезов, чиято номинация за председател на Софийския апелативен съд бе отхвърлена. Вчера той се определи като жертва на Делян Пеевски.

 

Целия разговор с Димитър Иванов можете да проследите във видеото.

 

Уважаеми читатели, за 3 дни ограничихме коментарите към статиите на основание Чл.152 „а” от Закона за кредитните институции. След като отново отворихме възможност за Вашите коментари, Ви молим да се въздържате от разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея. Екипът на сайта си запазва правото да премахва коментари, които счете, че нарушават  законовите предписания.