Ръководството на болницата в Хасково разпореди проверка по случая

Санитар от моргата в Хасково изкарал гол труп навън, след като близките отказали да му платят, за да го облече. Ръководството на болницата разпореди проверка. Самият той обяви, че наистина е поискал пари за услугата.

 

Случката се разиграла в понеделник, когато 60-годишният Георги Делчев починал от онкологично заболяване в интензивното отделение на хасковската болница. Часове по-късно близките му отишли до моргата, за да приберат трупа.

 

„Поискахме просто да му сложат една пижама и едно одеяло, да не бъде гол, при което санитарят Сашко ни поиска сума от 20 лева за обличането , а 30 – ако искаме да го избръснат и изкъпят”, казва племенницата на починалия Виктория.

 

Близките отказали, тъй като сумата не била регламентирана, а поискана на черно. Според ръководството на моргата трупът е изкаран в пространство, където няма достъп на случайни хора.

 

Санитарят, който е поискал пари под масата, днес не беше особено словоохотлив. По случая ръководството на болницата е разпоредило проверка.

 

„Санитарят призна, че е поискал пари, така че той ще си понесе своето наказание, призна управителят на МБАЛ – Хасково д-р Славчо Близнаков.

 

Репортер: Димитър Иванов