Той беше категоричен, че България има нужда от политическо спокойствие

„Гласът за ДПС на тези избори ще бъде глас за националното съгласие”, каза лидерът на ДПС Лютви Местан при регистрацията на партията в ЦИК.

 

Той беше категоричен, че след близо двугодишен период на политическа нестабилност, през който на страната се е наложило да преживее четири, а предстои да преживее и пето правителство, България има нужда от политическо спокойствие

 

„Скоро ДПС ще представи акцентите от предизборната си платформа, а до седмица ще бъдат ясни и водачите на листите, които ще бъдат представени на нарочна пресконференция”, съобщи лидерът на партията, цитиран от БГНЕС. 

 

По думите му те не си поставят за цел да бъдат втора, трета или четвърта политическа сила, а е важно избирателите да оценят платформата и ролята на партията за намирането на изхода от политическата криза.

 

Запитан дали е възможна политическа криза и след изборите, Местан отговори, че политиците са длъжни да намерят изход от кризата и да разберат вота на българските граждани, какъвто и да е той.

 

"Ако и след следващи избори български граждани не отредят никому самостоятелно мнозинство и зададат патова ситуация, какво ще правим? Ще уморим избирателя с избори до дупка? Според нас това е неприемливо", категоричен бе Местан.