Направени са промени и в Надзорния съвет на НЗОК

"Осигурихме още трима областни управители. Начело на областните администрации в Стара Загора застава Димитринка Петрунова, на Варна - Стоян Пасев, а в Перник - Бойка Петрова", заяви в Министерски съвет служебният премиер Георги Близнашки.

 

По думите му това са млади хора, които не са ангажирани с политическа дейност досега. Той добави, че продължават с прегледа на работата на областните управители и най-вероятно ще има още няколко промени.

 

Стана ясно, че представителите на Министерски съвет в НСТС ще бъдат министърът на икономиката и на труда и социалната политика. Вицепремиерът и социален министър Йордан Христосков заяви, че с това правителството дава знак, че социалният диалог може да бъде осъществяван на най-високо ниво и те са открити за социален диалог.

 

Здравният министър Мирослав Ненков обяви, че има промени в Надзорния съвет на НЗОК. На мястото на Людмила Петкова отива доц. Марияна Василева, която е била три години подуправител на Касата. На мястото на Бойко Пенков, като председател на УС на НЗОК, влиза Кирил Ананиев, който е зам.-министър на финансите в момента.