Жителите на бедняшки квартал възроптаха срещу бодливата тел около домовете им

Размирици, заради опасния вирус Ебола избухнаха по света. Полицията в Либерия стреля с бойни патрони във въздуха, за да разпръсне протест срещу карантина за Ебола. Ранени са четирима души, сред тях и 15-годишно момче. Жителите на бедняшки квартал в столицата недоволстват срещу ограда от бодлива тел, която не им позволява да напуснат мястото.

 

Хората се оплакват, че не могат да си купят храна и да отидат на работа. Силите за сигурност, блокирали района, се оправдават, че раздават продукти от първа необходимост.

 

Гетото, разположено по продължение на Атлантическия бряг, е дом на 50 000 души, а опасността от разпространение на ебола е огромна. В него липсват тоалетни и елементарни условия за живот, От съображения за сигурност, властите затвориха пристастищата и забраняват на рибарските лодки да излизат в морето.

 

Най-много починали от смъртоносния вирус има именно в Либерия - 576 души. Общо жертвите на заразата са 1 350. Американският лекар, на когото беше дадено експериментално лекарство, се е възстановил напълно и днес беше изписан от болницата в САЩ.

 

Подробности за епидемията ще научи от видеото.