116 кандидати за сцената на X Factor ще бъдат изправени пред изпитанието на 96-часов денонощен маратон

Тренировъчен лагер събра кандидатите за X Factor. Това е последното изпитание, което ще определи кой от тях ще остане да се бори за победа в шоуто. Какво се случва зад кулисите на шоуто надникна екип на Новините на Нова.

 

116 кандидати за сцената на X Factor ще бъдат изправени пред изпитанието на 96-часов денонощен маратон. В продължение на четири дни те трябва да покажат не само музикалните си способности, но и да могат да изпълнят сложни задачи по хореография и пластичност. 

Още по темата

 

Целта е след този кастинг за шоуто да бъдат подбрани не само най-добрите изпълнители, но и тези от тях, които имат най-голяма физическа и психическа издръжливост.

 

"Изискваме от тях много сериозно отношение към всяка една от поставените задачи. Изискваме адаптивност, творческо мислене, бърза реакция”, казва Саня Армутлиева. 

 

Целта е участниците да покажат 100% не само таланта си, но и способности, които ще са им необходими за голямата сцена.

 

"Има дисциплина в цялата тази работа, има много емоция, има душа и не на последно място - те трябва да са личности, за да могат и да искат, и да имат необходимостта да казват някакви неща с пеенето си”, казва Любо.

 

След тренировъчния лагер от 116-те кандидати на следващия етап ще преминат само 40. Журито признава, че винаги трудно взима решенията кой да остане и кой да си тръгне. 

 

"По-голямата част, ако не всички от тях, са дошли с мечтата да продължат напред, да стигнат до големите концерти, да победят, да станат звезди, което е смисълът на X Factor. И когато си даваш сметка, че лишаваш един човек от тази негова мечта, е много трудно да вземеш решение”, споделя Заки.

 

На този етап аплодисментите са предназначени за журито, а от 9 септември те ще са и за самите участници в музикалното шоу.