Борис от село Ковачица трогна десетки хора с историята си

Не на помощите от държавата, а на труда си и собствената си кръв разчита Борис от село Ковачица. Мъжът, който работи в "Напоителни системи", не е получавал заплата от месеци и продава кръвта си, за да храни децата си.

 

Историята на Борис разказахме в няколко репортажа. След участието му в дебата „Кастинг 240”, обаче електронната ни поща беше буквално залята от желаещи да му помогнат. Борис гласува редовно и вече се е изморил от предизборни обещания.

 

„Като слушам по народното събрание те се карат като някакви хора, които не са за там. Ако искат да се карат по между си, нека да отидат у кръчмата. Там по-хубаво се карат. Защо ни излагат по този начин”, пита той. След тези думи, десетки зрители потърсиха контакт с Борис. Дариха дрехи, обувки, храна и пари за семейството му.

 

Въпреки радостта от получените дрехи, Борис се притеснява, че няма къде да ги сложи. Добрата новина за Борис е, че вече са му преведени 80 лева от майската заплата. Лошата обаче е, че те трябва идат за погасяване на кредити.

 

За съжаление като Борис са още десетки служители на „Напоителни системи”. Те обаче се страхуват да бъдат снимани, защото са предупредени, че може да загубят работата си.