Кралски биограф твърди, че ако се роди момиче, ще се казва Елизабет Даяна Уиндзор

Кралският биограф Андрю Мортън твърди, че принц Уилям и съпругата му Кейт вече са решили как да кръстят бебето си, ако е момиче - Елизабет Даяна Уиндзор, съобщи в. "Дейли мейл", предаде БТА.

 

Мортън, който написа книгата, разкрила на света напрегнатите отношения на принцеса Даяна с кралското семейство, е сигурен, че принц Уилям ще иска да кръсти дъщеря си на майка си. Близки на семейството му били казали, че те вече са решили това. 

 

Мнозина от кралското семейство обаче няма да са доволни, ако бебето бъде наречено Даяна заради "враждата" с покойната принцеса.

 

През ноември 2010 г. принц Уилям подари на Кейт годежния пръстен на майка си, като каза, че това е "моят начин да съм сигурен, че майка ми няма да пропусне днешния ден и свързаното с него вълнение". 

 

След думите на Андрю Мортън най-популярното име в залозите за бъдещето бебе е Елизабет, следвано от Джеймс, Виктория и Александра.


 
Бременността на Кейт беше обявена на 8 септември. Принц Уилям и съпругата му обсъждаха момичешки имена и преди раждането на сина им принц Джордж. 

 

Андрю Мортън е автор на бестселъра "Даяна: Нейната истинска история", публикуван през 1992 г.