Снощи там стана масов бой между 80 човека

12 души са ранени след масов побой и стрелба с ловна пушка в ромската махала в Петрич. Сред пострадалите е и дете. 

 

Всичко започнало още от миналата нощ, когато под въздействието на алкохол два ромски клана са се скарали и са започнали да се замерят с камъни и бутилки. Информацията е за 80 участници в мелето.

 

Извиканата полиция успява временно на умиротвори района, но днес на обед двете фамилии отново излизат с пушки едни срещу други. Така освен ранени хора, в квартала има изпочупени прозорци и покъщнина. 

 

Това не е прецедент в ромската махала в Петрич, а обичайна практика. Полицаите през няколко дни са изправяни на нокти във връзка с между съседски войни и престрелки. Днес в района е засилено полицейското присъствие.

 

Участниците в последното мелето твърдят, че причина за инцидента е станала сватбаУчастниците в последното мелето заявяват, че причина за инцидента е станала сватба. Информация от разследващите няма.  

 
В ромската махала в Петрич от години тлее вражда между два от местните кланове. Периодично тя ескалира в сбивания. За да им обърнат внимание, почти винаги се подава сигнал за стрелба "с убити и ранени". Самото влизане в махалата, както за полицията, така и за дежурните медици е проблем заради тесните и почти непроходими улици заради паркирани автомобили и каруци. Освен това обитателите на махалата мятат от прозорци и терасите по извиканите на помощ полицаи и спешни екипи камъни, стъклени буркани и бутилки.
 
Репортер: Екатерина Николова