Учебният корпус е на два етажа

Правителството предостави на община Казанлък безвъзмездно двуетажен учебен корпус, който не се ползва от местната гимназия „Иван Хаджиенов”, за създаването на школа по физика.

 

Материалната база ще бъде ползвана от уникалната школа по физика, създадена от учителя Теодосий Теодосиев. Тя функционира вече 35 години и за този период нейните възпитаници са донесли много златни медали за България от международни олимпиади и конкурси.

 

Ангажимент за осигуряването на подходящи условия за развитие на талантите пое министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с Теодосий Теодосиев в края на миналата седмица.

 

Историята на учителя Теодосий Теодосиев, който иска да създаде модерна школа по физика, привлече хиляди зрители на Нова телевизия. До момента за каузата са събрани над 50 000 лева. Помощ идва от цял свят. Първият строител вече беше на място в училището в Стара планина, което Тео купува със събраните пари. 

 

Само преди две седмици мечтата на Тео да създаде училище, в което да обучава млади таланти безплатно, беше далеч в бъдещето. Благодарение на хора като Мартин тя е все по-близо. Той и синовете му са собственици на малка строителна фирма. Щом разбират за Тео, решават, че ще помогнат.  Напролет най-вероятно ще започне строителството на астрономическата кула. Тео дори е нахвърлил скици как да изглежда тя. На помощ за кулата ще се присъденият и архитекти, които обаче засега пожелаха анонимност.