В рамките на днешния ден може да очакваме и пледоарии и присъда по делото

 

Делото за прословутите тефтерчета на Филип Златанов влезе днес в съда. 

 

Въпреки че основните доказателства бяха откраднати и все още не са открити, заседанието започна с разпит на вещи лица. В съдебна зала беше разпитано вещото лице Валери Костадинов, който имаше за задача да каже дали почеркът в тефтерчетата е именно на Филип Златанов. Пред съда той обясни, че е виждал само едно тефтерче с черни корици, от което са изписани 29 страници. Вещото лице беше категорично, че почеркът е на Златанов. Експертът каза, че е проверявал версията дали в тефтерчето е писала Искра Фидосова. 

 

На Филип Златанов му прилоша, което спря делото за половин час. Пред медиите той обясни, че е притеснен за изхода на делото. "Аз не съм виждал никакви тефтери от лятото на миналата година. Не е приятно на никой да бъде тема номер едно в медиите", заяви той. Очаква след като Златанов бъде прегледан от съдебен лекар, да даде обяснения пред съда. В рамките на днешния ден може да очакваме и пледоарии и присъда по делото. 

 

Този месец скандалните тефтерчета на Филип Златанов, бившия председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, бяха откраднати докато вещото лице Стефан Бенчев, което трябваше да направи графическа експертиза, ги пренасяше с личния си автомобил.

 

В тефтерчетата на Филип Златанов се съдържа информация с указания кой да бъде "ударен" и кой "оправен". В тефтерчетата фигурираха инициалите - И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц., както и името на президента. На първа инстанция Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор.