Полото преживява ренесанс и е задължително този сезон

Поло яките отново са барометър за стил, след като известни дами наложиха напоследък дългоочакваното завръщане на тази спяща модна тенденция от 70-те години на миналия век, пише БГНЕС.

 

Продажбите също го доказват. Британския сайт за дрехи съобщава, че е продал цели 3000 черни полота само в последните няколко седмици, с което дрехата се е превърнала в бестселър за първи път от над 30 години.

 

Полото, което датира още от 19 век и е любимо на философите, артистите и академиците с радикални възгледи, преживява ренесанс и е задължително този сезон. Повишаването на продажбите е повлияно от знаменитости като Кейт Мос, Кейт Мидълтън и Виктория Бекъм, които бяха забелязани с поло, характерно повече за злодеите от филмите за Джеймс Бонд и за Владимир Путин.

 

Модата на полотата се появява през 70-те години на миналия век, когато звезди като Даян Кийтън, Оливия Нютън-Джон и Сила Блек бяха забелязвани редовно с подобна дреха във всички цветове на дъгата. От началото на новия век тенденцията замря и в зимните месеци дамите отдаваха предпочитание на блузи с веобразни деколтета и полуполота. Но черното поло се завръща и задължително трябва да бъде включено в гардероба на всяка модерна жена, препоръчват модни експерти.