Експерт, уволнил десетки през година, сега е съкратен

 

„Информацията, която излезе от МЗХ, за съкращаване на щатни бройки не е вярна, щатът на министерството остава същия”, разказа в студиото на „Събуди се” Мария Балчева, която до скоро беше старши експерт в Министерството на земеделието и храните, но преди дни беше съкратена.

 

В моята заповед пише, че се съкращава длъжността, която аз съм заемала, но аз не съм убедена в това”, обясни Балчева. Служители от агенцията по рибарство и аквакултури обаче тя е ги е уволнила със същото основание: „съкращаване на позицията”.

 

Ние тези хора ги уволнихме, защото те работиха в дирекция, която осъществяваше преки контакти с ЕК, те не искаха да подават информация към ръководството, те идваха пияни на работа”, заяви Балчева.

 

Радослава Митрова до лятото също работи като експерт в Агенцията по рибарство и аквакултури. Митрова е уволнена именно Балчева. „Правоотношенията на Митрова бяха прекратени само по желание на ресорния заместник на изпълнителния директор”, твърди Балчева.

 

„Причината, поради която бяха съкратени над 30 души експерти беше,че ние не искахме да изпълняваме това, което Балчева си беше наумила. Тя ни караше да сменяме срока за действие на удостоверения за свободен капацитет, такова нещо не е възможно да се направи”, каза от своя страна Анета Енчева, която също си тръгва от агенцията през тази година.