Лидерът на престъпната групировка е доведената дъщеря на бившия шеф на столичната митница

 

Командоси и спецполицаи блокираха цял квартал в столицата. При акцията им беше разбита организирана престъпна група за мокри поръчки. Арестувани са 11 души. Полицаите действаха в непосредствена близост до резиденциите на президента и на премиера.

 

Издирват се още двама души. По непотвърдена още официално информация шеф на групата е Мила Георгиева - доведена дъщеря на бившия шеф на столичната митница Христо Кулишев.

 

Това не е първият сблъсък със закона за Георгиева - през 2012 година тя беше обвинена като част от група за ДДС измами. Тогава успя да се укрие в чужбина, но през 2013-та беше задържана в Белград. Синът на Георгиева - Мартин пък е сочен за един от лидерите в търговията с марихуана, твърдят източници от полицията.

 

Групата, ръководена от Иван Танев и Мила Георгиева, е внасяла бяла рафинирана захар и хранителни продукти от Молдова и извършвала вътрешно общностни придобивания на подобни стоки от Гърция и Чехия. Тя е действала от началото на ноември 2011 г. и е нанесла около 16 млн. лв. щети на бюджета.