Съдът го лиши от книжка за период от 2 години

 

Майтап коства книжката на българина, който беше осъден в Испания заради шофиране с 240 километра в час. Това разказа самият шофьор пред Нова телевизия. 

 

На първи януари 22-годишният Айдън и двама негови приятели се прибират от дискотека и заснемат клип, на който се вижда как той шофира по междуградски път със скорост много над разрешеното.  „Километражът ми в този момент не работеше добре и показваше скорост,  по-висока от реалната, която беше 116 км/ч ”, обясни Айдън Здравков. Само 8 дни по-късно ще стане ясно, че майтапът ще му струва скъпо. Полицията пристига пред вратата му в 23.30 часа, тъй като неизвестно лице е показало на служителите на реда клипа, заснет от приятелите на Айдън. 

 

Българинът получава призовка да се яви в съда само след няколко дни. „Имам фактура от механик, от която става ясно, че  километражът е сменен на 5 януари, защото не работи”, съобщи той.  Съдът обаче не приема фактурата като доказателство и го осъжда на две години без книжка.

 

Айдън е решен да обжалва присъдата си, а дотогава остава и без работа. „Транспортирам мотори по цяла Европа и част от Испания, сега не мога да работя заради един майтап”, призна той. Българинът има съпруга и дете на 2 години, но не знае кой ще издържа семейството му сега. 

 

С какви аргументи българинът ще спори в съда - гледайте утре в "Здравей, България".