Вече са ясни и първите изпълнители - DJ Dunkelbunt и унгарското дуо с родна жилка Meszecsinka

Тази година за първи път фестивалът "Беглика” ще протече под ярката светлина на пълна луна, като в продължение на четири дни - от 27 до 30 август, ще свърже публиката си в единствено по рода си изживяване - музика, изобразителни изкуства, спорт, философия, иновации и търсещ реални обществено значими решения диалог. 

 

Мястото остава областта Батлъбоаз, Западни Родопи, която традиционно приема в обятията си фестивала за творчество и хармонично общуване с природата "Беглика”.

 

И през 2015-а събитието няма да изневери на любимите си музикални посоки, като вече са ясни и първите изпълнители, които ще имаме честта да видим по време на фестивала - австрийския DJ от немски произход Dunkelbunt и унгарското дуо с родна жилка Meszecsinka

 

Улф Линдерман, или Dunkelbunt, се появява на виенската клубна сцена още през 2002 г., където смесва електронна музика с балкански, цигански и суинг ритми. Той се превръща в един от посланиците на новите стилове електросуинг и болкън бийтс. Градски бийтове, груув бас, електро и акустични инструментали и ритми от целия свят са тайната рецепта на Dunkelbunt.
 

Сред изпълнителите на "Беглика 2015” е и унгарската група с българска жилка Meszecsinka обединява множество езикови култури, като изпълнява на унгарски, руски, български, фински, английски, арабски и испански език. С музиката на Meszecsinka българският и унгарският фолклор заживяват заедно с фламенкото и се отдават на фънки, ориенталски експеримент. 

 

На "Беглика 2015” ще се насладим и на вълнуващия нов проект на фантазьорите от ММУУЗЗАА (Музикална Магия, Универсална Утопия, Забравени Знания, Антични Аспекти) – „I Play Ninja”. Той представлява реална приключенска игра от първо лице. Създадена като движение от мултидисциплинарни съвременни артисти, вървящи споделяйки личния си път със заобикалящия ги свят, ММУУЗЗАА сама по себе си е културен феномен. 

 

На предстоящото фестивално издание Йога Мандала пък ще се погрижат за доброто състояние на тялото и духа. Екипът на Мандала ще представи най-интересните практики и терапии от богатото си портфолио, като чрез масаци, йога класове и групови занимания ще предават на публиката ключът към максималната наслада от живота. 

 

До 1 април можете да закупите индивидуален 3-дневен билет (28, 29 и 30 август) на цена 50 лв., както и индивидуален 4-дневен билет (27, 28, 29, 30 август) на цена от 60 лв.