Главна роля в "Спонджбоб: Гъба на сухо" има героят на Антонио Бандерас – пиратът Бургербрад

Още с излизането си "Спонджбоб: Гъба на сухо" измести "Американски снайпер" от първото място в северноамериканския филмов боксофис този уикенд, пише БГНЕС.

 

През 1999 г. Nickelodeon създаде един от любимите анимационни супергерои Спонджбоб – гъбата, която живее в ананас на океанското дъно. С много успешен сериал, пълнометражен филм и поредица книги зад гърба си, Спонджбоб се нарежда по популярност до Мики Маус и Бъгс Бъни.

 

Сега чудноватата сбирщина излиза от океана и "се потапя" в нашия свят. Главна роля в него има героят на Антонио Бандерас – пиратът Бургербрад, който е откраднал рецептата на "Хрупкавия рак". Океанските чудатковци ще го последват на сушата, където от двуизмерни ще се "напомпат" до триизмерни супергерои.

 

Около 56 милиона долара са очакваните продажби от билети според компанията, която следи боксофиса.

 

"Американски снайпер" слиза на втора позиция с 24,2 милиона долара. Филмът остава с 282 милиона долара досега и половин дузина номинации за „Оскар”, включително за най-добър актьор – Брадли Купър в главната роля.

 

Чанинг Тейтъм и Мила Кунис са звездите в дългоочаквания научно-фантастичен приключенски екшън "Пътят на Юпитер" на създателите на култовата трилогия "Матрицата" Лана и Анди Уашовски. Филмът продаде също доста билети през уикенда, като се очаква приходите му да достигнат 19 милиона само през първия уикенд от кината в САЩ и Канада.