Оставката на вътрешният министър Веселин Вучков определено разбуди доста коментари

„Не мисля, че имаше сценарий, защото всичко тръгна от оставката на министър Вучков, която изненада както премиера, така и останалите министри”. Това заяви в студиото на „Събуди се” съветника на премиера Борисов – Тома Биков. Той коментира промените в сектор „Сигурност” в последните няколко дни, оставката на вътрешният министър Веселин Вучков, оставките на главният секретар на МВР, на шефа на ДАНС и на шефа на Столичното следствие.


По повод оставката на вътрешният министър Веселин Вучков Росен Петров коментира: „Бях в Народното събрание, когато дойде премиера Борисов. Мисля, че той по своя неподражаем начин си каза болката, а именно, че е бил изненадан от тази оставка и че политически тя не е била правилна”.


„Струва ми се, че Вучков беше един доста предпазлив човек и това, което се случи, за мен беше изненада. Едното ми обяснение е, че очевидно повече не му се занимава с тази система и той потърси възможност да си тръгне”, на мнение е политологът Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.


Целия разговор може да гледате във видеото.