В апартамента не е правен ремонт и следите от куршуми все още личат по стените

 

Какво се случва една година след злополучната акция в Лясковец, при която мъж застреля смъртоносно командос и рани други трима? В понеделник започна делото срещу стрелеца Петко Петков, който обяви, че е невинен. В същото време майка му живее в апартамента, в който се разигра престрелката, където все още личат следите от куршуми. Тя показа дома си пред отец Благинов, който я приюти. Какво казаха и близките на убития Шарков?

 

14 март. 6:00 часа сутринта Лясковец. Специализираният отряд за борба с тероризма е пред вратата на Петко Петков. Призовават го да се предаде. Той отказва. Петков заявява, че ще се предаде, но открива огън. Смъртоносно покосен е командоса Емил Шарков. Други трима са ранени.

 

В 9:00 часа районът вече е отцепен. В 9:30 часа пристига главният секретар Светлозар Лазаров. В 11:30 часа стрелецът е ранен и обезвреден, откаран е в болница.

 

Една година по-късно майката на Петко Стефанка живее в апартамента. Без ремонт. Така както е останал в деня на престрелката. Тя е убедена, че синът й не е психично болен.

 

Целия репортаж гледайте във видеото.