ДНК експертиза доказва, че взет биологичен материал от кърпата, увита около детето, е именно негов

 

ДНК закова убиецът на детето, което беше открито мъртво в куфар край Пасарел. Новината съобщиха от прокуратурата. Убиецът е руснакът Герман Костин, който твърдеше, че по време на престъплението е бил в Русия. Той е задържан и в момента се разпитва. 

 

5-годишният Никита Леонтиев е бил удушен от Герман Костин и захвърлен в куфар в района на Пасарел на 10 февруари. Тялото на детето беше намерено 40 дни по-късно от любители фотографи.  

Още по темата

 

"ДНК материал е открит по кърпата, с която е било увито детето и имам 100% сигурност, че този материал е на Костин”, заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. 

 

Освен биологични следи, Костин е хванат и чрез камери, които проследили пътя му. Има записи на АПИ, които са го заснели как се придвижва към мястото на извършване на престъплението, като той е засечен и по мобилния си телефон. 

 

Когато беше открит трупът на малкия Никита, Костин беше в Русия. Спецченгета щурмуваха и запечатаха и двете му жилища в София и Приморско. По-късно се разбра, че разчленен труп на млада жена, открит край Приморско, всъщност е на майката на Никита - Ана. 

 

Костин твърдеше, че е невинен и по време на убийствата и на двамата не е бил в България. В страната ни той пристигна , за да бъде разпитан в края на април. След разпита беше освободен. 

 

Загадка засега остават мотивите за убийството на детето. От прокуратурата продължават разследването, като не се изключва и версията Костин да е имал съучастник.  

 

Видео: БГНЕС