На 11 май Моника беше пребита в дискотека в Кюстендил

 

17-годишно момиче от Кюстендил твърди, че е пребито от бизнесмена Димитър Терзийски, който е син на кмета на село Шишковци. Моника Георгиева е приета в безпомощно състояние на 11 май сутринта в болницата в града. В момента състоянието ѝ е стабилизирано. Пострадала е и най-добрата ѝ приятелка, но тя не желае да коментира случилото се.

 

На 10 май 17-годишната Моника и приятелката ѝ Христина отишли в дискотека в града, за да празнуват рожден ден. 22-годишната Христина е придружител на непълнолетната Моника. В късните часове на нощта в дискотеката заедно със съпругата си пристига 38-годишният кметски син Димитър Терзийски.

 

Моника твърди, че приятелката ѝ Христина има едногодишна връзка с женения Димитър. В нощното заведение между двамата възниква конфликт и мъжът ѝ посяга. Резултатът - и двете момичета са жестоко пребити.

 

„Мисля, че той беше употребил голямо количество алкохол. Той налетя първо на нея, точно затова  е счупен пръстът ѝ. След това, когато отидох до тоалетната, той дойде след мен и когато ме видя, започна да ме удря с юмруци, главата ми удряше в мивката. Помня, че след това паднах на земята. Започна да ме рита в главата и след това като се събудих в локва кръв, явно съм изпаднала в безсъзнание”, спомни си Моника. 

 

Тя е открита в безпомощно състояние от един от охранителите и от управителя на дискотеката. „Той след това е казал на приятелката ми, че тя, ако е била в тоалетната, тя е щяла да е на моето место”, добави момичето.

 

„Тя изглеждаше страшно. Едното ѝ око беше напълно затворено, но психическото ѝ състояние беше най-плашещото от всичко. Тя искаше постоянно да я държим за ръка, гледаше в една точка без да реагира, плачеше насън”, разказа майката на момичето.

 

Два дни след побоя Димитър се обадил на Моника през телефона на Христина. „Пожела ми бързо оздравяване, съжалявал много. Той дори и не помни колко ме е удрял, защото е бил много пиян”, обясни Моника.

 

„Набеден съм. В момента тече разследване. След като приключат нещата, ще се види аз ли съм бил, не съм ли бил аз, тя бита ли е, не е ли бита. В дискотеката имаше много хора, аз бях с жена ми. Има камери, нека да се види как сме се забавлявали”, коментира самият Димитър Терзийски. Той отрича и да има връзка с Христина. Случайно или не точно тази вечер не всички камери в дискотеката са работили.

 

Повече по темата – гледайте във видеото!