"Друго момче сваляше гаджето му", обясни Константин

16-годишно момче беше наръгано смъртоносно посред бял ден в Борисовата градина в София. Местопрестъплението е само на 50 метра от оживена улица.  

Още по темата

 

Тялото на 16-годишният Георги е намерено на пейка в парка малко след 12 часа на обяд от приятелката му Лора.  Момчето е било намушкано само веднъж в областта на сърцето. Заподозрян и задържан все още няма. От полицията отказаха какъвто и да било коментар.

 

Ножът, с който е намушкан Георги също не е намерен, въпреки че в продължение на 4 часа полицаи с метал детектори търсеха оръжието. Няколко души са заведени в полицията за разпит. Те е трябвало да се видят с Георги същия ден на същото това място, на което обичайно се събирали.

 

Мия Димитрова единствена успя да разговаря с Константин, най-добрия приятел на убития Георги. 

 

Една от основните версии на разследващите и на най-добрия приятел на Георги е, че 16-годишното момче е намушкано заради любовна драма. Враждата между него и претендента му за Лора била ясна на всички, защото воювали публично във Фейсбук. „Георги беше изнервен, друго момче сваляше гаджето му”, сподели той.

 

Втората версия за убийството е вражда между Търговско-банковата гимназия, където учел Георги и Строителния техникум, в който учела неговата приятелка. Учениците и от двете гимназии често се събирали в Борисовата градина.

 

Третата версия е футболно хулиганство и война между ултраси на ЦСКА и Левски. Най-добрият приятел на момчето обаче обясни: „Той не ходи по мачове, няма общо с тези неща”. „Никой на нашата възраст не може да направи такова нещо. Още не мога да го проумея, че наистина се е случило”, добави момчето.

 

В района няма охранителни камери. Полицията все пак ще провери камерите пред паркинга на БНР, на входа на метрото и по алеите в Борисовата градина, за да види дали убиецът на Георги е заснет след извършеното престъпление.

 

След убийството на Георги, Търговско-банковата гимназия в София е в шок. Приятели, съученици и учители не могат да проумеят случилото се.

 

Репортери: Мия Димитрова и Надя Ганчева

 

Повече за мерките за сигурност в софийските паркове гледайте в Новините на Нова в 22.00 часа!