В репортаж на Нова телевизия бяха показани луксозните къщи и коли на джебчии от града

Двама жители на Игнатиево са били проверявани преди години от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. 

 

В репортаж на Нова бяха показани луксозните къщи и коли на джебчии от града. Телевизионното разследване доведе до специализирана полицейска акция и задържането на 13 души.  

Още по темата

 

От КОНПИ припомнят, че според закона Комисията проверява лица, които са привлечени като обвиняеми и след уведомление от прокуратурата.

 

Същевременно справка в регистрите на КОНПИ сочи, че обект на проверки от страна на комисията са били двама жители на Инатиево.

 

През 2012 г. с решение на Варненския окръжен съд е запорирано имущество на Димо Йорданов за над 200 000 лв. То включва недвижим имот и два автомобила. За започване на процедура по отнемане на имущество КОНПИ чака осъдителна присъда срещу Йорданов, който е обвиняем за измама.

 

През 2011 г. Варненският окръжен съд е уважил иск на КОНПИ за отнемане на имущество на Георги Кирилов заради влязла в сила осъдителна присъда. От него се отнема имущество на обща стойност над 100 000 лв, което включва недвижим имот, лек автомобил и суми от продажба на имущество. Кирилов има присъда за предлагане и даване на подкуп на инспектор в Транспортна полиция – Варна.

 

Още по темата си припомнете тук: