Нашите музикални предпочитания пряко влияят на поведението ни

Учени от университета в Кембридж установиха, че любимите хитове могат да разкрият същностни черти на нашата личност и характер, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

 

Хората с нежни сърца и склонни към съпричастност харесват хита "Алелуя" на Ленард Коен, докато тези със "систематичен ум", подвластни на логиката и правилата, биха заложили на пънка и на хеви метъла.

 

Нашите музикални предпочитания пряко влияят на поведението ни. Според специалистите има пряка връзка между това да си метъл фен и да харесваш творчеството на създателя на "Властелинът на пръстените" Дж.Р.Р.Толкин.

 

Хората, които по природа са циници и мизантропи, биха слушали хитове на пост-пънкарските групи "Дъ Фол" и "Халф мен, халф бискит".

 

Феновете на блуса, джаза и класическата музика се оказват по-отворени за нови преживявания, а тези, които предпочитат поп изпълнителите, соул музиката, фънка и електронната музика се характеризират като екстровертни и приятни за общуване.

 

Хората със силно чувство за емпатия предпочитали "меките" жанрове, като аренби, соул, софт рок и рок за възрастни, докато хората със системно мислене залагали на "интензивните" стилове като пънк, хеви метъл и хард рок.